2022-11-18
Złapcie chwilę oddechu przed Świętami, a przy okazji przygotujcie się, żeby zabłysnąć przed rodziną i znajomymi świetnymi połączeniami kulinarno-winnymi.
Udowodnimy Wam to na naszych kolejnych warsztatach z Katarzyną Korzeń
Złapcie chwilę oddechu przed Świętami, a przy okazji przygotujcie się, żeby zabłysnąć przed rodziną i znajomymi świetnymi połączeniami kulinarno-winnymi 

Nie tylko poznacie historię i ciekawostki o naszych tradycjach kulinarnych, ale również wszystkiego spróbujecie i sami przekonacie się jak smakuje.
Opowiemy o historii dań i poszczególnych produktów. Przeanalizujemy ich smaki i zastanowimy się jakie wina mogą najlepiej do nich pasować.
śledź „piernikowy” w czerwonym winie,
tarta z buraczkami i orzechami włoskimi,
pierogi z kapustą i grzybami oraz ruskie,
kaszotto z fasolą „piękny Jaś” i śliwkami
wędzony karp,
torcik makowy z czekoladą i marmoladą jabłkową,
chleb żytni na zakwasie i proziaki.
Johanis 2021, Winnica Mickiewicz
Chardonnay 2019, Winnica Turnau
Rosemary 2021, Winnica Mickiewicz
Pinot Gris skin contact 2019, Winnice
Wzgórz Trzebnickich
RR (regent + rondo) 2021, Winnica Siepietnica
Wino deserowe (niespodzianka).
A. I jeszcze sprawdzimy… czy wino może pasować do śledzia 