Baza Polskich Win
---
Winnica Jakubów
Wino ma żywy, różowy kolor z ciepłymi, pomarańczowymi refleksami.
W nosie bardzo owocowe. Wyczuwalne maliny, kwiaty róży i dojrzałe jabłka.
Okrągłe dzięki dojrzewaniu na osadzie. W ustach wyczuwalna żywa, owocowa tanina.
Wino pozostawia wrażenie bujnej, intensywnej owocowości podbitej delikatnym musowaniem.
Szczepy: pinot noir precoce, mueller thurgau, traminer, muscat bleu
Pét-nat
Połączenie białych i czerwonych owoców.
Spontaniczna fermentacja, częściowa fermentacja karboniczna.
Naturalnie mętne.
Zawiera osad drożdżowy.
Niefiltrowane.
Niesiarkowane.
Temp. serwowania: 10oC
Z czym podawać:
drożdżówka z rabarbarem i kruszonką; owoce morza w świeżym, pomidorowym sosie; deska dojrzewających wędlin i serów.