Znacie tych trzech?
A może chcielibyście spędzić z nimi 5 pełnych dni poznając tajniki fermentacji oraz zbliżyć się do świata zwierząt i roślin? Paul Albert piekarz i serowar z międzynarodowym doświadczeniem w piekarniach jako head-baker, Karol Nizio winiarz z winnicy Nizio Naturals. To oni przez 5 dni w przyjaznej atmosferze pokażą Wam świat produkcji chleba, serów, kombuchy i innych napojów bezalkoholowych oraz wina, a z naszem głównym ogrodnikiem Piotrkiem Rząd dowiecie się jak działa cały nasz ogród! Wspólnie zrobimy rozsady i zbierzemy warzywa do fermentacji. Darek Nizio, nasz główny hodowca pokaże Wam jak obchodzić się ze zwierzętami i razem z nim przygotujecie mleko do produkcji sera.
Ta 5 dniowa przygoda skupiona na świecie fermentacji uświadomi Cię jak powstaje większość produktów, które jemy oraz wprowadzi w niewidzialny świat bakterii, a przy tym nie musisz się o nic martwić. Nasza oferta zakłada pełne wyżywienie, nocleg oraz degustacje. Jeżeli mieszkasz poza granicami kraju możemy zorganizować dla Ciebie przyjazd.
Cała przygoda jest częściowo lub całościowo w języku angielskim. Szkolenie obejmuje nocleg, całodniowe wyżywienie.
Pokój 1-osobowy w pensjonacie Folwark ze śniadaniem (4 noce), lunch x 5 , kolacja x 3, kolacja degustacyjna, zwiedzanie winnicy. - 3000zł.
Pokój 2-osobowy w pensjonacie Folwark ze śniadaniem (4 noce), lunch x 5 , kolacja x 3, kolacja degustacyjna, zwiedzanie winnicy. - 5700zł.
Pokój 1-osobowy w hotelu Dwór Sanna ze śniadaniem (4 noce), lunch x 5 , kolacja x 3, kolacja degustacyjna, zwiedzanie winnicy. - 3500zł.
Pokój 2-osobowy w hotelu Dwór Sanna ze śniadaniem (4 noce), lunch x 5 , kolacja x 3, kolacja degustacyjna, zwiedzanie winnicy. - 6500zł
English below:
Do you know these three?
Or maybe you would like to spend 5 full days with them, learning the secrets of fermentation and getting closer to the world of animals and plants? Paul Albert, a baker and cheesemaker with international experience as a head baker, and Karol Nizio, a winemaker from Nizio Naturals vineyard, will guide you through the world of bread, cheese, kombucha, and other non-alcoholic beverages, as well as wine, in a friendly atmosphere over 5 days. With our head gardener, Piotrek Rząd, you will learn how our entire garden operates! Together, we will plant seedlings and harvest vegetables for fermentation. Darek Nizio, our head livestock breeder, will show you how to handle animals and prepare milk for cheese production.
This 5-day adventure focused on the world of fermentation will enlighten you on how most of the products we eat are made and introduce you to the invisible world of bacteria, all while you don’t have to worry about a thing. Our offer includes full board, accommodation, and tastings. If you live outside the country, we can arrange your arrival. The entire adventure is partially or entirely in English.
The training includes accommodation and full-day meals:
Single room at Folwark guesthouse with breakfast (4 nights), 5 lunches, 3 dinners, tasting dinner, vineyard tour - 3000 PLN.
Double room at Folwark guesthouse with breakfast (4 nights), 5 lunches, 3 dinners, tasting dinner, vineyard tour - 5700 PLN.
Single room at Dwór Sanna hotel with breakfast (4 nights), 5 lunches, 3 dinners, tasting dinner, vineyard tour - 3500 PLN.
Double room at Dwór Sanna hotel with breakfast (4 nights), 5 lunches, 3 dinners, tasting dinner, vineyard tour - 6500 PLN.
źródło: https://www.facebook.com/events/1012414726763950/