Razem z Fine Spot Kraków zapraszamy na kolację degustacyjną " Niech żyje świeżość i lokalność"!
Już w piątek 26 lipca szef kuchni z międzynarodowym doświadczeniem i fantazją kulinarną - Dawid Klimaniec, zabierze Cię w podróż po polskich, lokalnych smakach, w którym świeży produkt jest podstawą. Polska kuchnia w nowej odsłonie - nowoczesnej, lekkiej i sezonowej. O winne doznania zadba z kolei znany i lubiany sommelier Jan Nowak, manager salonu Fine Wine w Krakowie. Będzie pysznie, będzie ciekawie i nie zabraknie doskonałego wina, którego selekcja będzie opierać się wyłącznie o polskie etykiety.
Poniżej kilka słów o szefie kuchni.
„Z pola na stół” – to idea, która przyświeca Dawidowi Klimańcowi, utalentowanemu i wielokrotnie nagradzanemu szefowi kuchni. Dawid jest obecnie Chefem Patronem Resortu Złoty Groń & Restauracji Bukova w Istebnej, Restauracji Wiśniowy Sad w Rudzie Śląskiej oraz nowo powstającej Restauracji w Starych Browarach Wrocławskich. Oddając hołd tradycji regionu, zaprasza w kulinarną podróż po Beskidach. Wychowany na wsi, od dziecka pasjonował się kulinariami, fascynowały go różne smaki, aromaty, konsystencje. Szczególnie upodobał sobie potrawy oparte na naturalnych składnikach, a jako że świeże produkty najwyższej jakości to podstawa doskonałej kuchni, kieruje się ideą „z pola na stół”.
Cena: 319 zł
Rezerwuj już dziś!
ZAPISY:
https://www.fine-wine.pl/.../kolacja-degustacyjna-niech...
Więcej informacji:
tel.: 506-770-873
mail: krakow@fine-wine.pl
Możesz też przyjść i dowiedzieć się wszystkiego na miejscu.
Fine Wine Kraków
ul. Zabłocie 35
30-701 Kraków
>> ILOŚĆ MIEJSC JEST OGRANICZONA<<
źródło: https://www.facebook.com/events/1052519923097345/