Polacy nie gęsi, ale swoją gęsinę mają…
I wino też!
To listopadowy duet idealny, ponieważ jak mawiano: „Na świętego Marcina- gęś i dzban wina”. I właśnie tę oto tradycję chcielibyśmy podtrzymać, dlatego zapraszamy Was na wyjątkową kolację pełną gęsiny 12.11 o 18.00, którą poprowadzi dla Was Maciej Nowicki. To będzie wieczór okraszony nie tylko w nowe smaki, ale też ciekawy komentarz jedno z najlepszych znawców polskiego winiarstwa!
Takie specjały będą na Was czekać
Bulion z gęsi, boczniak, żołądki z gęsiny
Chałka, szarpana wątróbka gęsia, ser Nizio Naturals, brzoskwinia polska
Pierś z gęsi, kopytka z kaszy gryczanej, kapusta kiszona, żurawina
Gruszka z miodem, zabajane, ciasteczko amaretti
źródło: https://www.facebook.com/events/638844281216871