Hotel pod Ciżemką wraz z Sandomierskimi Winiarzami oraz Serownią Zagaje serdecznie zaprasza na kolację połączoną z degustacją win Sandomierszczyzny oraz lokalnych serów odbywającą się 13 czerwca 2020 roku.
W programie:
- degustacja win regionalnych z lokalnych winnic:
* Winnica Nad Jarem
* Winnica Nobilis
* Winnica Na Rozdrożu
- degustacja serów "Sery od Kutery",
- uroczysta kolacja, specjalnie skomponowane do degustowanych win menu
- spotkania z lokalnymi winiarzami,
- zapoznanie z tajnikami sztuki winiarskiej
Menu:
Przystawka I
Sałatka serowa na selekcjonowanych sałatach z konfiturą porzeczkową,
Przystawka II
Dojrzewająca wołowina na bobie z emulsją z czerwonej cebuli,
Danie główne I
Polędwiczka wieprzowa w otoczce szpinakowej na musie z dyni z sosem demi-glace śliwkowym,
Danie główne II
Filet z kaczki w drapakach podany na szparagach z chrupiącym bekonem,
Deser
Pana cotta kawowa ze słonym karmelem,
Woda mineralna
3 kieliszki wina do degustacji
Cena 85 zł/ osoba
Ilość miejsc ograniczona.
Rezerwacji można dokonać pod numerem telefonu: 15 832 05 50 lub mailowo: recepcja@hotelcizemka.pl
źródło: https://www.facebook.com/events/175525387210490/