
Wracamy po pandemicznej przerwie ze Świętem sera i wina – imprezą promującą sery, wina i produkty regionalne, a także ich wpływ na szeroko rozumiane aspekty zdrowotne i znaczenie ekonomiczne dla regionu.
Po raz siódmy w Centrum Edukacyjno-Rozwojowym Pałac Wrocław Pawłowice odbędzie się kiermasz najlepszych regionalnych produktów, pokazy i warsztaty kulinarne, degustacje i nauka oceniania serów i win.
Gościem specjalnym wydarzenia będzie Jakub Kuroń.
W programie m.in.:
• pojedynek mistrzów kuchni
• kiermasz produktów regionalnych
• warsztaty winiarskie i serowarskie
• konkursy na najlepszy ser i wino
• degustacja i nauka oceniania win i serów
• warsztaty tańców ludowych
• warsztaty sensoryczne i kiszonkowe dla dzieci
• strefa foodtrucków
Organizatorem wydarzenia jest Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
źródło: https://www.facebook.com/events/1083515442278454/