Coraz bliżej wiosna. Lada moment Wielkanoc. Kolejne spotkanie Klubu Wina, które już w sobotę 16 marca, poświęcimy właśnie tym tematom.
Polskie wina i tradycyjne smaki kuchni wielkanocnej mogą tworzyć wiele przyjemnych połączeń. Zaprezentujemy kilka z nich.
Katarzyna Korzeń – prowadząca warsztaty, opowie o historii i kulturze wielkanocnego stołu, o winach od rodzimych producentów, które się na tym stole dobrze się odnajdują i oczywiście o armatach, smakach i przyjemnościach degustacyjnych.
Czy warto próbować dobrać wino do żurku? Czy do białej kiełbasy lepsze będzie białe czy czerwone? Dlaczego trudno połączyć wino z potrawami z jajek? Co pasuje do wielkanocnej baby?
Odpowiedzi na te i wiele innych smakowitych pytań poznacie na naszych warsztatach.
Cena: 120 zł/osoba W cenie degustacja 6 rodzajów win i inne lokalne przysmaki. A także długie i angażujące rozmowy 😄
Zapisy i rezerwacje:
📞 602 752 171
Impreza pod patronatem EnoPortalu.